top of page

Mijn verhaal

Van boekhouder tot bloemhouder

Alles groeit als je het voldoende tijd geeft. Bij mij heeft het liefst twintig jaar geduurd voor ik de beslissing nam die mijn leven zou veranderen. Ik besloot bloemenboerin te worden.
 

In die twintig jaar had ik geen tijd om erover na te denken. Ik had boekhouden en fiscaliteit gestudeerd, dus werd ik boekhouder en tax specialiste. Maar fiscale wetgeving, financiële analyse en btw-berekening, daar wordt een mens niet vrolijk van. Ik toch niet.

Dus wilde ik iets anders doen. Iets zinnigers, waardevollers, voor mij én voor anderen. Ik wilde mijn maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen, iets terugdoen voor de planeet. De wereld vooruit helpen op de juiste manier, de mensen gelukkig maken. 

Zo kwam ik op het idee een eigen bloemenplukweide te beginnen. Ik begon mijn driejarige opleiding in september 2019. In 2021 investeerde ik in een paardenwei en startte ik de voorbereidingen van het veld. In maart 2022 zaaide ik mijn eerste bloemen, in de zomer kwamen de eerste gezinnen plukken.

Bloemen brengen geluk. Met mijn plukweide hoop ik mensen opnieuw te laten proeven van de kleine gelukjes. Niet alleen wie hier komt plukken en daardoor in contact komt met de natuur. Ook de gelukkigen die het boeketje achteraf krijgen. Zelfs de bijtjes gonzen hier vrolijk van de pret.

Zo groeide ik van boekhouder tot bloemhouder. Het is mijn eigen bescheiden bijdrage om van de wereld een fijnere, mooiere plek te maken. Met respect voor onze planeet, de natuur en voor iedereen.

De Mollenhoeve

Een mooie plek waar mensen tot rust kunnen komen, vol van leven, met blije planten en een bodem in balans.

Veld ter hoogte van Lage Weg 60, Zoersel

Contact:

Ethel Custers 

mollenhoeve@gmail.com

M.Z.: Berkemei 113, 2980 Zoersel 

BTW: BE 0787 557 549

bottom of page